onsdag 13. mai 2009

Å jasså du, så du er fra omegn...

Avogtil brenner behovet for å druse denne setningen i fleisen på sånne WB Bergensere, selvsagt etterfulgt av et skuffende blikk, et overlegent og særdeles skuffende blikk. Askøy, Sotra og Os regnes ikke som Bergen.

Nei, nei og atter nei. Under ingen omstendigheter. Det kan hende at noen sånne derre "innfødte" fra disse omegns-områder føler en eller annen tilhørighet og stolthet til sitt fødested. Det sier meg to ting. 1. Du er dum 2. Hvorfor i helvete prøver du å skryte på deg status som bergenser da??

Det må sies dette her at om du befinner deg utenfor hjembyen din, i de beste tilfeller Bergen, så er det ikke mer enn felles dialekt som skal til for å bli venner. "Er du fra Bergen ja? Kult jeg og, nå er vi venner"

En gang iblandt, og mest da om man er overstadig beruset, kan man overse en undertone av litt sånn "utenfor-dialekt" eller "omegn-dialekt" som det veldig korrekt burdes skrives inn i ordbøker. Da blir man gjerne venner med folk på det jeg regner som falske premisser. "Er DU og fra Bergen ja? Hvor da?" "Knarvik" HELL NO YOU DIDN'T.

Renere vrøvel og vås skal man leite lenge etter. Under ingen omstendigheter kalles Knarvik for Bergen.

Ingen kommentarer: